top of page
  • Slimteam

Waarom eten zonder honger?


Ken je dat stemmetje dat zegt: “Kom maak een zak Maltezers open” of “Kom we rijden naar de bakker voor iets lekkers” en dan zelfs na 1 stukje Limburgse vlaai is het nog niet genoeg. Je kunt blijven snaaien. En je hoofd heeft het allemaal ook al goed gepraat. Je mag het van jezelf, je vindt jezelf zielig, of dat je het verdiend hebt. Of je bent net je eerste 7 kg kwijt en denkt dat het allemaal niet zo snel kwaad kan. En voor je het weet ben je weer gewend aan alle suikers en oude gewoontes en doe je dit weer vaker dan je met jezelf had afgesproken.


Dit kan iets zijn wat blijft terugkeren in je leven. Iets wat altijd op de loer blijft liggen. Want je hoofd is net als een pc. Er zitten hele stevige vaste programma’s in die altijd op een bepaalde manier gewerkt hebben. En om dit echt volledig anders te doen moet er een mega reset plaatsvinden. En dan nog… dan nog steeds is de pc zo slim dat het ergens ver weg nog steeds opgeslagen ligt.


Om hier anders in te worden moet je ook echt anders gaan denken. En eten gaan zien als voeding, want met deze hoofdhonger los je helemaal niets op. Je blijft in het cirkeltje. En geloof mij… ik weet echt hoe het voelt. Terwijl ik dit type kan ik nog denken aan een zak nootjes of een heerlijke reep chocolade. Dus lieve lezers, juist door jullie kan ik soms sterk blijven en gezond kiezen boven snacks. Door bewust te worden en het samen te doen is het makkelijker. En weer even in pluggen wanneer het dreigt mis te gaan kan zo helpen. Ik zie het altijd als een batterij die bijna leeg is, als ik weer de mis in ga. Voor mij kan het dan helpen om te sporten, of even te bellen met Do die dan juist net op dat moment helemaal goed bezig is. Zorg dat je ook een plan hebt, bel iemand die je motiveert of luister een van onze podcast of lees een blog van ons.


En nog iets wat je kunt doen als je iets wil eten of drinken wat minder goed voor je is, is jezelf deze vraag stellen “eet of drink ik dit vanuit een emotie?”. Want het geeft heel snel een geluksgevoel maar dat is maar heel tijdelijk. En dat gevoel wil je dan nog een keertje en dan ga je jezelf overeten. Als je uit emotie eet dan heb je vaak gebrek aan “zelfliefde of tekort aan erkenning, of waardering of betekenis of zelfs een tekort aan veiligheid”. Je gaat dit dat compenseren. Afvallen en afslanken gebeurt echt voor een groot gedeelte in je hoofd. Want als jij je hier allemaal bewust van bent en je gaat eten naar wat je lichaam nodig heeft en niet naar wat het verlangt dan ben je al een heel eind op weg.


Begrijp je eigen situatie en krijg er grip op! Wij zijn er voor je.


Veel liefs,

Slimteam
48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page