top of page
  • Slimteam

Ga jij mee zwemmen, of ben je onzeker?

Bijgewerkt op: 7 nov. 2022
Samen met een vriendin en haar dochter gingen mijn dochter en ik naar Valencia. We hadden ons heerlijk verheugd. Natuurlijk bestond de kans dat we mooi weer zouden krijgen en daar lekker aan het strand of zwembad konden liggen. Er ontstond toch een beetje paniek bij me. Want zo zeker ben ik niet over mijn lichaam. En je kunt wel afslanken maar van binnen blijf je nog precies hetzelfde. En ik zie alleen maar knappe en mooie klanten komen en in mijn ogen zijn ze allemaal mooier en zelfverzekerder dan ik. Herken je dat? En aan mij vragen ze natuurlijk advies op het gebied van afslanken en daar kan ik bij helpen. Maar op alle gebieden is eigenlijk hulp nodig. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik vind iemand die flinker is maar mega zelfverzekerd in een bikini ligt juist mega sexy. Ik zou wel wat meer van haar zelfvertrouwen willen hebben. Ik ging dus op zoek naar een badpak om mijn buik met striae te verbergen. Dit heb ik niet alleen van de zwangerschappen maar ook van het aankomen gekregen. Maar wanneer ik dit bij andere dames zie vind ik het niet storend en zelfs iets hebben. Als het dan om mijzelf gaat komt toch echt onzekerheid om de hoek kijken. Wat betreft gewicht hoeft niemand zich bij mij ook maar ergens voor te schamen. Het gaat er om hoe jij je erbij voelt. Dat “voelen” wordt zo vaak onderschat en is toch echt een van de belangrijkste dingen in dit hele proces. Wij hopen dat jij je goed “voelt” bij ons, dat jij je steeds beter gaat “voelen” tijdens het hele proces. Dat jij je “gevoel” aan ons uitspreekt zodat we je altijd kunnen begeleiden naar de allerbeste nieuwe versie van jezelf.


Het zwem en barbecue seizoen is van start gegaan. Enerzijds hapjes en dranken en anderzijds lekker sportief om zo fit en gezond mogelijk te genieten van alles. Ik merk aan mijn enthousiasme over wat ik allemaal aan jullie kwijt wil dat ik soms wat door elkaar heen vertel. Wat ik eigenlijk vooral wil zeggen is:

  • Werk je aan jezelf en aan je gewicht doe dit dan met de juiste intentie. Dus bijvoorbeeld om fit en gezond ouder te worden. Of om meer energie te hebben. Doe het niet vanwege een ideaalplaatje want dan zakt de motivatie ook echt want ik kan je vertellen en is toch nooit perfect.

  • Geniet van iedere stap die je zet. Kleine stapjes zijn ook stappen.

  • Eet af en toe mee met die BBQ. Jij weet precies wat niet goed voor je is om te veel van te eten. Maar eigenlijk een van de meest simpele dingen om je toch aan je eigen plan te houden.

  • Koop een leuk badpak of bikini waar jij je toch prettig bij voelt zodat je durft te shinen. Want jij mag er zo zijn. De wereld heeft je nodig.

  • Spreek positief over jezelf en praat je niet de grond in. Je bent perfect zoals je bent.

En een tip om je goed en energiek te voelen gedurende de dag: Probeer 10 minuten tot een half uur te bewegen voor je ontbijt! Dit doet je zo goed. Dan straal je de hele dag. En leuk meegenomen… het stemmetje dat je gedurende de dag zegt dat je al hard genoeg gewerkt hebt, dat je ‘s avonds niet meer hoeft te sporten enz enz… dat versla jij dan want je hebt het dan al gedaan. Dit heeft zo een positief effect op je gewicht maar ook op je hormoonhuishouding. Je cortisol (stresshormoon) blijft heerlijk laag. Maak het jezelf niet te zwaar door er heel moeilijk over te gaan denken. Maar een blokje om, een stukje fietsen, touwtje springen, skeeleren, alles telt mee en is goed.


Dus kom uit dat bed en van de bank af en geniet van de lente!


Wil jij meer weten over waar wij jou bij kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik op de button.

Veel liefs, Nicolle

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page