top of page
  • Slimteam

Bepaal zelf je haalbare doel
Zoals jullie wellicht wel weten wandelen Do en ik zo goed als iedere zondag op dit moment. En dit is een perfect voorbeeld om heel duidelijk te zien hoe het werkt als je een bepaald doel voor ogen hebt. Want het is niet “gewoon” wandelen. Of “gewoon” aan de reis van afslanken beginnen.

Het is echt zo ontzettend veel meer.

We hebben een doel. En dat doel is in dit geval om in april dit jaar 80 kilometer te kunnen wandelen aan een stuk zonder complicaties. En als je dit vergelijkt met afslanken kun je het doel hebben om in december 10 kilo te zijn afgeslankt. Ja, maar het stemmetje in je hoofd zegt: “December pas? Ik wil in juni bij de eerste zonnestralen als dit gewicht kwijt zijn”. Sorry, zo werkt het dus niet. Ik kan je nu al zeggen dat gaat je niet lukken. En als het je lukt zal het van tijdelijke aard zijn en kom je dit met gemak daarna weer aan (en vaak nog erger… alleen in vet).

Maar goed, we gaan even door over het stukje wandelen wat je dadelijk heel duidelijk naast elkaar kunt zetten. En dat maakt het een stuk beter te doen. Zodra we starten aan een lange wandeling zitten we nog vol goede moed, we voelen de motivatie en willen die dag de afgesproken kilometers halen. Maar geloof ons… er komen momenten dat het afzien is, zelfs dat we huilen, er komen gedachtes om te stoppen, we willen de handdoek in de ring gooien, we willen schreeuwen en soms vinden we elkaar zelfs even niet meer leuk tijdens zo’n tocht. De keerzijde is dat je echt heel goed beseft dat wanneer je doorgaat, niet opgeeft en je stappen blijft zetten vanzelf weer het moment komt van een geweldige opleving. Je vindt de omgeving weer mooi, het zonnetje schijnt op je gezicht, je lichaam werkt mooi mee, je voelt je weer gelukkig en dat allemaal tijdens diezelfde tocht. En dan… dan zie je dat de geplande kilometers gehaald hebt en komt de ontlading. Want na inspanning komt ontspanning. En tegen dat gevoel kan echt helemaal niets op!! En dit is ook te vergelijken met het leven, met je afslank reis. Je staat niet ineens aan de top van de berg. Je moet gaan klimmen, je komt op slingerweggetjes, je moet door bossen heen. Maar waarom niet al tussentijds genieten van deze hele reis? Want de slingerweggetjes laten je ook al mooie uitzichten zien. En iedere dag een beetje beter is nog altijd vooruit.

Er zijn altijd redenen om niet te beginnen. Want: ja nu staat hier in Limburg carnaval voor deur. En daarna is het weer bijna Pasen, ja en daarna start het barbecue seizoen. Maar dit blijft! Die dagen zullen er altijd zijn. Als het regent gaan we ook wandelen. Want ook dan vind je toch de juiste flow, merk je hoe je je erop kunt kleden om het fijner maken en ben je erna nog trotser. Ga je met je gezondheid aan de slag en komen er dit soort “moeilijke” dagen… GENIET dan, maar drink toch voldoende water, ga toch dat rondje lopen in de ochtend, of touwtjespringen, doe iets waar je even je energie in kwijt kunt en geniet daarna dubbel van het gevoel omdat jij zo anders en beter met je gezondheid omgaat.

Dus maak een doel voor jezelf. Kies een maand wat haalbaar is en geef jezelf echt de tijd. Hak je doel daarna in stukjes. Wat je dan per maand zou moeten doen, en daarna wat het per week zou zijn en daarna welke kleine verandering dat “maar” is op dagelijkse basis. Leuk voorbeeld, iedere dag je koekje laten liggen wat bij de koffie gegeven wordt, zijn al 365 koekjes minder in een jaar. Iedere dag max. 3 kopjes koffie in plaats van 6, iedere dag 7 minuten work-out. Het zijn kleine dingen die zorgen voor een mega resultaat op de lange termijn. Alleen er moet wel een begin zijn. En je moet alle excuses verslaan. Je discipline spier moet je wakker schudden en je doel voor ogen houden. Heb je hier hulp bij nodig? Laat het aan ons weten. Wij weten als geen ander welke reis je moet afleggen en wat je onderweg allemaal zult tegenkomen. Wij kunnen je gids zijn en je helpen.

Wanneer start je reis?

Veel liefs,

Nicolle | Slimteam
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page