top of page
  • Slimteam

De vakantie komt er aan!

Bijgewerkt op: 18 feb. 2022

Wat te doen...

De vakantie staat voor de deur, kinderen bijna weer vrij, reisjes worden geboekt en het zonnetje schijnt! De perfecte omstandigheden om terug te vallen naar oude gewoontes en weer precies het zelfde te doen als vorige zomers. Want het stemmetje in je hoofd vult weer voor je in “volgende zomer beter, ik durf toch nog niet bikini, iedereen om me heen is mooier, ik had verwacht nu al veel slanker te zijn, ach ja hè leeft maar één keer, enz enz”, je kunt je vast nog wel wat gedachtes voorstellen. Dan besluit je een bikini of badpak aan te trekken om naar het strand of zwembad te gaan. Je ziet jezelf in de spiegel en schrikt helemaal. Alleen maar slecht tegen jezelf spreken en je weer wijs maken dat het helemaal mislukt is en dat je er niet uitziet. Overal zie je rollen en putjes uitkomen en het ritueel van slecht tegen jezelf spreken is weer begonnen.

Dit is voor ons een heel herkenbaar verhaal en we willen je zo graag helpen dit deze zomer te voorkomen en voor te zijn. Want op gewicht blijven tijdens de zomer is goed te doen, maar ook ondanks gezellige uitjes afslanken is te doen!! We geven je graag tips hierover maar het start echt met iedere dag positief tegen jezelf te spreken, het vervelende stemmetje in je hoofd verslaan. Want als je slecht over jezelf en over eten denkt dan ben je al negatief en ontvangt je lichaam ook alles negatief dat binnenkomt. Het lichaam kan dan niet bezig zijn met afslanken maar alles zal juist blijven plakken. Zoveel invloed heeft mindset. Dus probeer sowieso al wanneer je een keer kiest voor iets lekkers dit wel positief te ontvangen want je kiest er op dat moment bewust voor. Wanneer iets voor jou een 8-9 of 10 waard is dan geniet er lekker van met volle teugen.


Hierbij een aantal zomerse tips op een rijtje:

- drink hoe dan ook dagelijks de juiste hoeveelheid water

- koop een leuke voedingstas waarin je aan het begin van de dag een trommeltje stopt met rauwkost, flesje water, een goede proteïne reep (zie ons lijstje met tussendoortjes)

- maak van de Slim Tea een heerlijke Ice Tea met stukken citroen, ijsblokjes, kaneelstokje, anijssterretjes en doe dit in een leuke kan

- ga je naar het strand, zwembad of picknicken maak het dan heel kleurrijk met fruit, wraps, ongezouten noten en groente zodat je onbeperkt mee kunt “snoepen”

- geniet ook eens van een lekker ijs of kies bewust en kies dan voor sorbet

- af en toe een glaasje alcohol kan geen kwaad. Maar een leuk mooi glas verricht ook al wonderen. Vul deze met Spa rood en leuke stukjes diepvriesfruit. Het oog wil ook wat.

- maak smoothie bowl met bevroren fruit en water

- kies heerlijke kleurrijke salades en let op voldoende eiwitten


Met deze tips hopen wij dat je heerlijk kunt genieten. Ben niet te streng maar voel, voel de verandering in je lichaam wanneer je goed voor jezelf zorgt. Je gaat dan met zo een goed gevoel naar bed, en staat dan iedere dag een beetje gezonder en fitter weer op. Al ga je als een slak vooruit.. helemaal goed als je maar de juiste richting op gaat.


Geniet van de zomer, van elkaar en van heerlijke goede keuzes die er zat zijn. En stel je alvast voor hoe slank je straks aan de kersttafel zit en niet met de 90% mee hoeft te roepen dat je 1 januari weer start.


Zet 'm op dames!!

We zijn er voor jullie!


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page