top of page

Snel 5 kilo afslanken in 3 dagenLig je soms ook te piekeren in bed hoe je nu snel die extra kilo's weer kunt afslanken? En ga jij dan ook op google zoeken? Pfff.... Ik herken dat zo enorm. En op sommige zwakke momenten zou je nog bijna in staat zijn om zoiets geks te kopen of zo’n bizar menu uit te printen.


Je hebt vast wel eens gehoord van het "ziekenhuisdieet, of military dieet" waarbij het klinkt alsof je super simpel en heel snel kunt afslanken. Nou ben ik me er dus in gaan verdiepen. Maar je gaat echt je hele stofwisseling naar de ***** brengen. Dat zou ik je zeer sterk afraden. Want ja... je zult opeens in gewicht minder zijn... maar het tekort wat jij jezelf aandoet is zo slecht. Voor een bepaalde operatie kan zoiets misschien beter zijn omdat het belangrijker is dat die operatie uitgevoerd kan worden. Maar voor iemand die "gewoon" lekker in de weer is met alledaagse dingen is dit niet gezond. En komt je daarna weer zo meer in kilo's bij.


Maar wat me wel steeds vaker opvalt, hier in de praktijk, is dat het zo extreem onderschat wordt het hele afslanken. Dat sommige dames zo moeten zwoegen en zweten om wat vet te verliezen. Maar ook wanneer je met ze praat er nog zoveel andere dingen aan ze vast kleven dat het ergens logisch is. Iets waar je jaren over gedaan hebt is niet binnen 5 dagen weg. En soms niet eens binnen 5 maanden.


En ik praat je heel graag moed in. Het liefste zou ik willen dat iedereen netjes tussen de 500 gram en 1 kilo per week verliest. Maar dat lukt gewoon niet altijd. Maar omarm jezelf zoals je nu bent. Zoek de verdieping met ons op: waar loop je tegenaan? Om dit te verliezen zou je 500 calorieën per dag extra moeten verbranden. Dat is niet niks.


Waar loop jij tegenaan dat het soms niet lukt? Ken jij de valkuilen? Eet je bepaalde voeding uit troost? Spreek het allemaal bij ons uit en we kijken samen hoe we dit kunnen aanpakken.


Geniet ondertussen van een lekkere kop thee. En... ga niet van die gekke dingen op Google zoeken :-)


Veel liefs Nicolle

Slimtem
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page